Lomamökkien vuokra- ja oleskelusäännöt

Lyhytaikaisen vuokrauksen ehdot ja siihen liittyvä vuokralaisen ja vuokraajan vastuu määräytyy Suomen lainsäädännön mukaan. Kun vuokralainen on varannut Lekotti Vacation Club (jäljempänä LVC) lomamökin, hänen katsotaan hyväksyneen nämä vuokraehdot ja –säännöt ja sitoutuneen noudattamaan niitä.

SAAPUMINEN JA VASTAANOTTOVIRKAILOIJAN APU OLESKELUN AIKANA

 1. Mikäli varauksen yhteydessä ei ole sovittu erikoisehdoista, LVC:n lomamökkiin saapuminen on klo 16.00-19.00 välisenä aikana.
 2. Jos vuokra on maksettu täysin, asiakas voi etukäteen (tulopäivänä) kysyä lomamökkinsä numerosta ja majoittua mökkiin itse.
 3. Jos vuokraa ei ole täysin maksettu, vuokralaista pyydetään soittamaan vastaanoton yhteysnumeroon ja ilmoittamaan saapumisaikansa etukäteen (tulopäivänä). Vastaanottovirkailija odottaa asiakkaita vastaanotolla ja, kun vuokra on maksettu, luovuttaa avaimet ja ilmoittaa mökin numeron. Vuokra maksetaan kokonaisuudessaan ennen majoittumista.
 4. Jos vuokraa ei ole maksettu ja asiakkaat saapuvat vastaanoton aukioloajan ulkopuolella (klo 19 jälkeen), odotusajalta voidaan periä ylimääräinen palvelumaksu, ja jos asiakas saapuu klo 00.00 jälkeen, voidaan periä palvelumaksu yöllisestä palvelusta.
 5. Jos lomamökkiin majoittuu enemmän henkilöitä, kuin on ilmoitettu varauksen yhteydessä, LVC on oikeutettu perimään lisämaksun ylimääräisistä henkilöistä tai perumaan asiakkaiden varauksen palauttamatta takaisin maksettua varausmaksua.
 6. Lomamökkiä ei saa käyttää useampi henkilö, kuin mitä kohteelle on määrätty (villat - 8 hlö, mökit - 4 hlö). Jos vuokramökkiin majoittuu enemmän henkilöitä, LVC voi perua varauksen. Tällöin mökin asukkaat joutuvat luovuttamaan mökin välittömästi, eikä maksettuja maksuja palauteta.
 7. Ennen kuin majoitutte huoneistoon, tarkistakaa, että huoneisto on siisti ja siinä on kaikki varusteet, vuodevaatteet ja keittiön tarvikkeet. Asiakasta pyydetään viipymättä tekemään huomautus suoraan LVC:n henkilökunnalle lomakohteen kunnosta tai mahdollisista puutteista niiden ilmaantuessa. Valituksia mökin kunnosta saapumishetkellä, jotka on tehty ensimmäisen majoituspäivän kuluttua, ei oteta vastaan.
 8. Kaikki mökit on varustettu kodinkoneilla ja huonekaluilla, niissä on vuodevaatteet (tyynyt ja peitot) sekä keittiössä perusastiat ja lyhyeen asumiseen tarkoitettuja kulutustarvikkeita (wc- ja talouspaperia, tiskikonetabletteja). Jos ne eivät riitä, vuokralainen itse ostaa tarvittavia tarvikkeita omien tarpeittensa mukaan.
 9. Ota yhteyttä vastaanottovirkailijaan kaikista asioista, ml. laitteiden ja kaluston puutteellisesta toiminnasta, tarvittavia tarvikkeita ja varusteita koskevista asiaoista, varusteiden vuokrasta ja alueella järjestettävistä aktiviteeteista soittamalla yhteysnumeroon vastaanoton aukioloaikana klo 10.00 - 19.00.
 10. Kiinnioloaikana vastaanottovirkailijaan saa ottaa yhteyttä vain poikkeustilanteissa: sähköistykseen tai vesijohtoon liittyvien ongelmien sattuessa, hälytyksen soidessa tai muissa poikkeustilanteissa, jotka liittyvät asiakkaiden turvallisuuteen ja terveyteen sekä LVC:n omaisuuden säilyvyyteen.
 11. Huomioikaa, että vastaanottovirkailija ei ole pysyvästi LVC:n alueella.

MÖKILTÄ LÄHTEMINEN

 1. Jos varauksen yhteydessä ei ole sovittu erikoisehdoista, mökin vuokra-aika päättyy klo 12.00, asiakkaat ovat itse vastuussa loppusiivouksesta ennen lähtöä.
 2. Vuokralainen ilmoittaa lähtöaikansa henkilökunnalle etukäteen (lähtöpäivää edeltävänä päivänä). Henkilökunnalla on oikeus tarkistaa mökki toteuttaakseen muodollisen vastaanoton. Jos loppusiivous todetaan puutteelliseksi, vuokralainen poistaa puutteet itse tai maksaa loppusiivouksen määrätyn tariffin mukaan.
 3. Vuokratut varusteet (polkupyörät, hiilipannut yms.) tulee palauttaa asianmukaisessa kunnossa lähtöä edeltävänä päivänä.
 4. Ennen lähtöä vuokralainen suorittaa loppusiivouksen (ks. osa ”Siivous”) ja jättää mökin siistiksi: pesee asiat (purkaa myös tiskikoneen), vie roskikset pois, asettaa huonekalut ja muut kodintarvikkeet takaisin paikoilleen.
 5. 16 Mikäli loppusiivous todetaan erittäin puutteelliseksi tai sitä ei ole suoritettu ollenkaan, on LVC:lla oikeus laskuttaa asiakkaalta maksu loppusiivouksesta tai erikoissiivouksesta (ks. osa ”Siivous”) myös jälkikäteen.

LIINAVAATTEET

 1. Liinavaatteet ja pyyhkeet eivät sisälly vuokrahintaan, ne voidaan tilata lisämaksusta.
 2. Liinavaatteet ja pyyhkeet can be ordered in advance while booking or during checking-in to the cottage. Guests can also use their own bed linen.
 3. Majoittumisen yhteydessä vastaanottovirkailijan tulee varmistaa, että kaikilla asiakkailla on liinavaatteet (lakana, tyynyliina, päällyslakana). Asiakkaat eivät saa käyttää vuodevaatteita ilman liinavaatteita. Tämän säännön laiminlyönti voi aiheuttaa rangaistusmaksua tai majoituksen perumista, maksettua vuokramaksua ei tällöin palauteta.
 4. Jos majoitus kestää yli 7 vrk, käytetyt liinavaatteet ja pyyhkeet voidaan vaihtaa (lisämaksusta).

LEMMIKKIELÄIMET

 1. LVC:n mökkeihin ja huviloihin ei saa ottaa lemmikkieläimiä.
 2. Lemmikkieläinten luvaton tuominen mökille aiheuttaa erikoissiivouksen arvoista lisämaksua, vuokra perutaan eikä vuokralaiselle makseta takaisin maksettua vuokraa.

SIIVOUS

 1. Asiakas vuokraa mökin siistinä.
 2. Vuokralainen itse huolehtii mökin siivouksesta ja pitää sitä järjestyksessä asumisen aikana.
 3. Vuokralaisen tulee itse viedä omat roskansa roskikseen LVC:n alueella (kahviloissa, köysipuistossa, hiihtokeskuksessa, ranta-alueella, lasten leikkipaikalla), pitäää siistinä vuokrattavia tai käytettäviä tiloja (grillikotaa) sekä varusteita (grilliä ja sen tarvikkeita, veneitä, polkupyöriä yms.).
 4. Vuokra-ajan päättyessä ennen lähtöä vuokralaisen tulee itse suorittamaan loppusiivous. Jos majoitus kestää yli 14 vrk, vuokralainen suorittaa välisiivouksia vähintään kerran kahdessa viikossa. Jokaisessa lomakohteessa on siivousohjeet ja kaikki siivouksen suorittamiseen tarvittavat välineet.
 5. Vuokralainen voi tilata loppusiivouksen sekä välisiivouksia lisämaksusta, silloin hän vapautuu velvoitteesta suorittaa loppusiivous itse (mutta ei vapaudu velvoitteesta pitää taloa siistinä). Loppusiivous suoritetaan tällöin asiakkaan lähdettyä.
 6. Mikäli lomakohde on erittäin likainen (on vaikeasti poistuvia tahroja ja likoja, tahroja kodinkoneissa, huonekaluissa tai verhoissa, polttaneen ruoan jälkiä hellassa tai mikroaaltouunissa, eritteitä tai tupakan hajua yms.), joutuu vuokralainen kustantamaan erikoissiivouksen. Loppusiivoushintaa ei silloin veloiteta.

ROSKAT

 1. Kaikki LVC:n mökit sijaitsevat luonnonsuojelualueella, siksi jäteastiat ovat niihin tarkoitetulla paikalla alueen portin lähellä.
 2. Asiakkaat itse vievät roskansa jäteastioihin, samoin biojätteet ja sekajätteet on laitettava niihin tarkoitettuihin astioihin (jätteiden lajittelua varten mökeissä on muovipusseja sekajätteitä ja biopusseja biojätteitä varten).

LEKOTTI VACATION CLUB:n ALUEELLA ON KIELLETTY

 1. Sisätiloissa on ehdottomasti kielletty:
  • tupakointi, ulkojalkineiden käyttö, kynttilöiden (ml. aromikynttilöiden) sytyttäminen;
  • grillin käyttö puuterasseilla ja rakennusten lähellä;
  • sähkölaitteiden toimimaan jättäminen ja vesihanan auki jättäminen asiakkaiden ollessa poissa kotoa;
  • kuivauskaapin käyttö muutoin kuin sen käyttötarkoituksen mukaisesti (esim. ei saa laittaa siihen sieniä eikä marjoja kuivumaan);
  • huonekalujen, astioiden sekä muiden esineiden siirto muihin mökkeihin;
  • nesteiden (veden, mehun) poistaminen imurin avulla;
  • mökkien ja huviloiden irtaimiston vahingoittaminen.
 2. LVC:n alueella on kielletty:
  • rakennusten, ulkona käytettävien huonekalujen, lasten leikkipaikkojen varusteiden sekä puiden ja pensaiden tahallinen vahingoittaminen, luonnon vahingoittaminen jne.;
  • avotulen teko, grillin jättäminen valvomatta rakennusten vierelle ja yleisalueille;
  • meluaminen ja häiriön aiheuttaminen liian kovalla musiikilla (ml. autoissa), ilotulitteiden käyttö, muiden asiakkaiden häiritseminen sekä heidän henkilökohtaisen tilan kunnioittamatta jättäminen;
  • muihin mökkeihin sisääntulo kutsutta, toisten mökkien ikkunoihin kurkistaminen, muiden mökkien vierelle jätettyjen varusteiden (sekä muiden esineiden) luvaton käyttö;
  • kalan kuoriminen huvimajoissa ja ulkopöydillä;
  • roskan jättäminen metsään tai ulkoalueelle; roskaaminen;
  • moottoriajoneuvojen pesu;
  • kaivaminen onkimatojen löytämiseksi; puiden kaato ja oksien haketus.
 3. Alueella liikkuminen:
  • LVC:n alueella saa liikkua autolla tai muulla moottoriajoneuvolla enintään 5 km/h nopeudella.
  • Auton tai muun moottoriajoneuvon liikkuminen jalankulkijoille ja hiihtäjille tarkoitetuilla poluilla on kielletty.

VASTUU OMAISUUDEN JA ALUEEN SÄILYVYYDESTÄ. VALITUSTEN KÄSITTELY

 1. Me teemme parhaamme luodaksemme suotuisat olosuhteet asiakkaiden lomalle. Me suhtaudumme myös vakavasti mökkien ja ympäristön huoltoon ja järjestyksessä pitoon. Kaikki ponnistukset ovat kuitenkin turhia, jos asiakkaan virheellisestä tai huolimattomasta käytöstä aiheutuu omaisuusvahinkoja; siksi asiakkaiden on huomioitava, että he vastaavat siitä, että mökki ja ympäristö pysyisivät vahingoittumattomina ja siisteinä asumisen aikana.
 2. LVC:n omaisuudelle tai kolmansien henkilöiden omaisuudelle aiheutunut vahinko joudutaan täysin korvaamaan. Mikäli vahingon määrästä ei voida päättää paikan päällä, riippumaton agentti arvioi vahingon määrän. Tämän arvioinnin perusteella vuokralaiselle lähetetään lasku 3-4 kalenteripäivän kuluessa.
 3. Jos asumisen aikana jotakin laitetta/kodinkonetta on vahingoitettu tai rikottu tai jos muuta omaisuutta tai irtaimistoa (ml. talon rakenteita, LVIS-laitteita, huonekaluja, astioita) on vahingoitettu, vuokralaisen tulee ilmoittaa asiasta välittömästi (aukioloaikana) LVC:n vastaanottovirkailijalle. Jos kyseessä on normaali käyttö ja asiasta on ilmoitettu ajoissa, asiakas ei kanna vastuuta rikkimenosta.
 4. Jos asiakas on tahallaan hävittänyt tai vahingoittanut majoituskohdetta tai sen irtaimistoa, ei ole käyttänyt sitä käyttötarkoituksen mukaisesti, tai jos vahinko on aiheutunut asiakkaan huolimattomuudesta, asiakas joutuu korvaamaan vahingon täydessä määrin.
 5. Jos vuokralainen laiminlyö ilmoitusvelvollisuutensa, LVC:lla on oikeus laskuttaa vauriot jälkikäteen. Samalla LVC:lla on oikeus vaatia rangaistusmaksua vahingon ilmoittamatta jättämisestä.
 6. Kaikista ongelmallisista tilanteista, joita LVC:n henkilökunta ei pystynyt nopeasti ratkaisemaan, pyydämme kirjoittamaan sähköpostiosoitteeseen, LVC:n vastuuhenkilö lukee säännöllisesti siihen saapuvat viestit: customer_survey@lekotti.fi
 7. LVC katsoo, että kaikki kiistat ja erimielisyydet voidaan ratkaista neuvotteluteitse. Poikkeustilanteissa riidat ratkaistaan Savonlinnan käräjäoikeudessa Suomen lainsäädännön mukaisesti.

LISÄPALVELUJEN HINTA, RANGAISTUSMAKSUJEN MÄÄRÄ JA NIIDEN MAKSUJÄRJESTYS

 1. Maksulliset lisäpalvelut:
 2. Amounts of additional services and charges (valid from 01.01.2018)

  Rental of bed linen and towels 12 €/чел.
  Replacement of the used bed linen and towels to a clean set 8 €/чел./нед.
  Final cleaning of the villa 100 €
  Interim cleaning of the villa 50 €
  Final cleaning of the cottage 70 €
  Interim cleaning of the cottage 40 €
  Intensive cleaning (regardless of the type of house) 300 €
  Service fee (meeting you after 7 p.m.) 20 €
  Night service fee (meeting after 12 a.m.) 40 €
 3. Rangaistusmaksut:
 4. Amounts of penalties (valid from 01.01.2018)

  Penalty for concealment of damage 200 €
  Penalty for any other violation of the Rules of stay 150 €
 5. Vuokralainen on velvollinen maksamaan kaikki tilaamansa maksulliset lisäpalvelut, rangaistusmaksut ja korvaukset välittömästi vuokranantajan vaatimuksesta.
 6. Laskut, jotka on esitetty asiakkaalle lisäpalveluksista tai vahingonkorvauksista jälkikäteen, on maksettava 3 (kolmen) päivän kuluessa laskun saamisesta.
 7. Mikäli asiakas ei noudata sääntöjä, on LVC:lla oikeus purkaa asiakassuhde välittömästi palauttamatta maksettua vuokraa.