Kerimäen puukirkko

Show this place on map

Kerimäellä sijaitseva kirkko on maailman suurin puukirkko ja Suomen suurin uskonnollinen rakennus. Seisomapaikkoineen kirkkoon mahtuu kerralla n. 5000 ihmistä.

Erään version mukaan kirkon suuren koon syynä olisi mittayksiköiden sekaantuminen kyynärästä (60 cm) metriksi. Seurakuntalaisille oli määrätty työvelvollisuus verolukujen mukaan. Hirret saatiin veroina taloista. Jokainen terve 15–60-vuotias mies oli velvollinen osallistumaan vuorollaan kirkon rakennustöihin. Valtavasta työmäärästä huolimatta kirkko valmistui kolmessa vuodessa. 

Kirkko on aikansa kirvesmiestaidon näyte - suuri kuutio - penkkeineen, pylväineen, lehtereineen, sideparruineen, pyörökaarineen, kupuineen, kattolyhtyineen Alttaritaulun on maalannut Aleksandra Såltin v. 1890. Kirkkoa ei voi lämmittää, joten se on käytössä vain kesäisin. Siellä järjestetään jumalanpalveluksia, vihkitoimituksia, juhlia ja konsertteja.  Jouluaamuna seurakunta kokoontuu kylmään, mutta lämmintunnelmaiseen, satojen kynttilöiden valaisemaan kirkkoon. 

Lisätietoja Kerimäen kappeliseurakunnan sivuilta:  http://www.kerimaenseurakunta.fi

В фотогалерее использованы некоторые изображения с сайтов: http://www.suomineito.fihttp://mir.travelhttp://wideopenroad.ruhttp://a-poli.livejournal.com